Kuvausinfo

Yleistä kuvauksista

 

Kuvaukset toteutetaan miljöössä tai esimerkiksi kuvattavan kotona sopimuksen mukaan. Suomen neljä kaunista vuodenaikaa antaa upeat puitteet miljöökuvaukselle. Lisäksi minulla on mukana kulkeva pienimuotoinen studiosetti, joka mahdollistaa studiotyyliset kuvat kuvattavan kotona tai muussa sovitussa paikassa. Mainitsethan kuvausta varatessasi minkä tyylistä kuvausta olit miettinyt. Kuvaukset toteutetaan aina rauhassa ilman kiirettä ja kuvattavan ehdoilla.

 

Kuvaukset tapahtuvat pääsääntöisesti Kuopion alueella. Tulen mielelläni kuvaamaan myös kauemmaksikin, tällöin laskutan Kurkimäestä yli 25km meneviltä matkoilta kilometrikorvausta 0,42e/km. Tapahtuma- ja ryhmäkuvauksissa kysy tarjous. Kaikki kuvaushintani sisältävät ALV 24%.

Minulta on saatavilla myös lahjakortteja. Lahjakortin voi valita johonkin tiettyyn kuvaukseen tai valitsemallesi summalle. Lahjakortin tilaus tapahtuu kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostilla/facebookin kautta. Lahjakortti maksetaan sähköpostitse toimitettavalla laskulla ja lahjakortin postitan, kun maksusuoritus näkyy yrityksen tilillä. Mahdollisuus myös toimittaa sähköinen lahjakortti sähköpostitse.

 

Kuvauksen varaaminen ja hinnat

Kuvausten varaaminen tapahtuu sähköpostilla heidilappalainenphotos@gmail.com, täyttämällä kotisivujen yhteydenottolomake tai facebookin yksityisviestillä. Voit tavoitella myös puhelimitse 0400 761 255, laita viestiä perään jos en pääse puheluun vastaamaan. Mikäli en pysty vastaamaan pyrin soittamaan mahdollisimman pian takaisin. Kuvauksien aikana en pysty vastaamaan puheluihin.

Kuvauksien hinnat ja kuvauspaketteihin kuuluvat kuvamäärät löydät omalta sivultaan – kuvaukset ja hinnasto. Kuvauspakettien hinnat koostuvat kuvauksen suunnittelusta, itse kuvauksesta, valmiina toimitettavien kuvien kuvamäärästä sekä kuvan käsittelyyn käytetystä ajasta. Käsittelen jokaisen tilaamasi kuvan huolellisesti. Lisäkuvia voi tilata lisäkuvahinnaston mukaisesti.

 

Kuvauksia voi varata viikolle sekä viikonlopuille ympäri vuoden.  Kerrothan kuvausta varatessasi jo hieman toiveitasi kuvauksesta; mikä kuvaus kyseessä, kuvauspäivä ja aika, sekä onko sinulla jo jokin tietty kuvausmiljöö tiedossa. Näen mielelläni myös inspiraatiokuvia, mikäli sinulla on semmoisia jo valmiiksi näytettävänä. Tämän jälkeen voimme suunnitella yhdessä lisää. Kuvauksen varaamisen jälkeen lähetän sinulle vielä kuvausinfon, josta löydät tarpeellista tietoa kuvauksesta kuten valmistautumisesta kuvaukseen, aikataulusta, hinnoista ja tekijänoikeuksista.

 

Lapsi- ja perhekuvaukset suosittelen varaamaan lapsen ja teidän päivärytminne mukaan. Pyritään varaamaan teille semmoinen aika, jolloin lapset ovat virkeimmillään. Miljöökuvauksissa sopivaan kuvausajankohtaan vaikuttaa paljon myös sää ja vuodenaika. Miljöökuvauksissani on säävaraus, joten jos myräkkä yllättää, voimme siirtää kuvauksen sisätiloihin tai sopia uutta teille sopivaa aikaa.

Kuvauksen suunnittelu

 

Kuvaus suunnitellaan yhdessä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Kaikkiin kuvauksiini kuuluu kuvauksen suunnittelu asiakkaan kanssa yhdessä ennen kuvausta. Lisäksi kuulen mielelläni vielä paikan päällä ajatuksia ja ehdotuksia kuvista ja kuvaukseen liittyen.

 

Kuvauspaikka

 

Kuvauspaikkaa ei tarvitse aina lähteä etsimään kauas. Miljöökuvauksessa sopivia paikkoja löytyy yleensä yllättävän läheltäkin. Mikäli sinulla ei ole mitään erityistä paikkaa kuvausta varatessasi tiedossa, voimme sitä miettiä vielä yhdessä ja voin ehdottaa mahdollisesti teille sopivia kuvauspaikkoja. Jos sinulla on inspiraatiokuvia näytettävänä, voin niidenkin pohjalta ehdottaa sopivaa kuvausmiljöötä.

 

Lisäksi voimme sopia kuvauksen teille kotiin tai johonkin muuhun sisätilaan. Minulla on pieni mukana kuljetettava studiosetti, jonka saa pystytettyä lähes paikkaan kuin paikkaan. Omaa varsinaista studiotilaa minulta ei tällä hetkellä löydy.

 

Kuvaukseen valmistautuminen

 

Koirakuvauksiin kannattaa varata mukaan koiralle mieluisia herkkuja ja/tai leluja. Koiralla olisi hyvä olla helposti pois ja takaisin laitettava panta/hihna yhdistelmä. Mikäli koiraanne ei voi pitää kuvauksessa vapaana, ota mukaan jokin ohut ja huomaamaton hihna (näyttelyhihna tai ohut pitkä liina), joka on helppo jälkikäteen käsitellä pois kuvista. Autoon olisi hyvä varata koiralle myös mukaan vettä ja kuppi etenkin kesän lämpimiä päiviä varten. Koirakuvaukset tapahtuvat pääsääntöisesti luonnossa ja liikumme paljon kuvauksen aikana, joten kannattaa varata säänkestävät ja mukavat vaatteet myös itsellesi.

 

Lapsi- ja perhekuvauksiin suosittelen pukeutumaan mahdollisimman värisävyiltään sekä tyyliltään yhteensopivin vaattein. Kannattaa välttää isoja logoja sekä tekstejä vaatteissa. Toivomastanne kuvauksen tyylistä riippuen vaatteet voivat olla joko rennot tai juhlavat. Voit varata kuvaukseen lapsille mukaan pientä välipalaa ja juotavaa, jos nälkä tai jano yllättää. Mukaan kuvaukseen voi tuoda myös omaa rekvisiittaa kuten leluja tai vaikkapa lempi viltin. Kuvausta suunniteltaessa voimme miettiä minkälaista rekvisiittaa mahdollisesti kuvauksissa käytämme vai käytämmekö ollenkaan. Miljöökuvauksissa luonto tarjoaa yleensä jo paljon ihmeteltävää ja näin saamme rentoja ja luontevia kuvia aikaiseksi, kun lapsi pääsee touhuamaan omaan tahtiinsa.

Kuvauksen kesto ja kulku

 

Suurimpaan osaan kuvauksista varataan aikaa noin tunti – puolitoista, jotta kerkeämme kuvata rauhassa ja saamme kauniit ja monipuoliset kuvat aikaiseksi.

 

Kuvaustilanteen pyrin pitämään aina mahdollisimman rentona ja kaikille mukavana. Annan koiran sekä lapsien tottua kuvaustilanteeseen rauhassa ja yleensä kävelemmekin kiireettömästi yhdessä kuvauspaikalle, rennosti koirista tai muusta rupatellen, jonka aikana koira ja lapsi pääsee tutustumaan minuun ja tulevaan paikkaan, jossa kuvaamme. Kun yleisfiilis on rauhallinen, niin lapset sekä koirat pysyvät rentoina eivätkä jännitä uutta tilannetta.

 

Kärsivällisyys on myös yksi kuvaajan tärkein työkalu. Lapsien kanssa kuvaamme huomaamattomasti hauskan leikin sekä hupsuttelun lomassa. Koiralle taas kuvaustilanne ei ole kuin temppuilua ja kivaa tekemistä, josta saa vielä rapsutuksien lisäksi herkkuja tai lempilelun palkaksi sekä välillä ottaa pienen kunniakierroksen ja nuuskimishetken.

 

Kuvauksen jälkeen

 

Kuvauksen jälkeen lähetän laskun kuvauksesta 1-2 vrk sisällä asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Laskulla on 14vrk maksuaika.

 

Koevedosgallerian saatte sähköisesti katseltavaksi kahden viikon sisällä kuvauksesta. Koevedosgalleriasta pääsette valitsemaan kuvauspakettiinne kuuluvan määrän digitaalisia kuvatiedostoja. Kuvatilaus tehdään helposti Kuvat.fi palvelun kautta sähköisesti. Lisäkuvia voi tilata samalla kerralla lisäkuvahinnaston mukaisesti. Tällöin toimitan erillisen laskun vielä lisäkuvien määrän mukaisesti.

 

Tilauksen saapumisen jälkeen kuittaan tilauksen vastaanotetuksi ja toimitan mahdollisen lisäkuvalaskun sähköpostitse.

 

Kuvien toimitus

 

Tilauksen saatuani viimeistelen vielä valitsemasi kuvat. Digitaaliset kuvatiedostot toimitan noin viikon sisällä tilauksestasi (tai kun maksusuoritukset näkyvät yrityksen tilillä) sähköisesti samaan galleriaan, josta koevedoksetkin kuvista löytyvät.

 

Saat tilaamasi kuvat huolellisesti käsiteltyinä korkearesoluutioisina kuvatiedostoina tulostusoikeuksin, sekä nettikokoon optimoituna (vesileimalla). Saat vielä erilliset ohjeet kuvien latauksesta, jonka avulla kuvat on helppo ladata galleriasta omalle tietokoneellesi. Kuvat on syytä tallentaa useaan eri paikkaan, jotta kuvat säilyvät varmasti tallessa. Säilytän kuvia galleriassa 6kk ajan, jonka aikana kuvia on myös mahdollista tilata lisää.

 

Kuvien käyttöoikeudet

 

Toimitan tilaamasi kuvat optimoituina sekä printti- että nettikoossa. Nettikoot ovat vesileimallisia ja ensisijaisesti niitä tulisi käyttää jaettaessa kuvia sosiaalisessa mediassa ja kotisivuillasi. Voit tulostaa ja teettää tilaamistasi digitaalisista kuvatiedostoista kuvia rajattomasti yksityiseen käyttöösi. Kolmansille osapuolille kuvien myynti on kiellettyä. Valokuvaaja saa myös julkaista kuvia kotisivuillaan ja portfoliossaan, sekä käyttää kuvia markkinoidessaan yritystoimintaansa.

 

Kuvauksen peruuttaminen tai siirtäminen

 

Miljöökuvauksissa on aina säävaraus. Jos huono sää estää kuvaamiseen, voimme siirtää kuvauksen sisätiloihin tai siirtää kuvauksen toiseen ajankohtaan.

 

Kuvauksen peruuttaminen tulisi tapahtua viimeistään vuorokautta ennen kuvausta. Kuittaan aina peruuttamisen vastaanotetuksi. Peruuttamattomasta kuvauksesta veloitetaan kuvauksen täysi hinta.

Heidi Lappalainen Photography

heidilappalainenphotos@gmail.com

Kuopio, Finland 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 by  Heidi Lappalainen Photography.